Nå vil elevene dusje igjen

Skolens svømmehall fikk nye garderober med Fibo på veggene


Trørødsskolens svømmehall lokker elevene ut i vannet igjen etter en midlertidig stenging i sommerferien 2022, da både bad- og garderobeanlegg ble renovert. Til veggene valgte man en bærekraftig løsning med Fibo baderomspanel, levert via den danske grossisten A. Rindom A/S. Idrettssjef Claus Madsen i Ruderdals kommune forteller at badegjestene hadde begynt å hoppe over dusjen, og gå rett i svømmehallen fordi badet var klamt og lite innbydende.

Ingen gadd å dusje lenger, for ingen ville være der, så jeg tenkte vi måtte prøve å gjøre dette til et kult sted å være.

Idrettssjef, Claus Madsen

Det er en mulighet for å innrede rom med Fibo baderompanel i stedet for tradisjonelle tjenester av rådgiver Lars Warm fra Dansk Svømmebadsrådgivning.

Før renovering

Jeg liker å tenke innovative løsninger, så da jeg ble klar over muligheten med Fibo gjennom vår rådgiver, og så bilder fra et sted i Nordjylland med løsningen, fant jeg ut at vi måtte gå den veien.

Idrettssjef, Claus Madsen

«Vi har nå satt opp Fibo baderomspanel i fire forskjellige farger, skapene har fått dører med lyse farger, og vi spiller musikk i rommet, så nå har vi laget noe tidsriktig hvor barna faktisk liker å sitte og henge», sier Madsen.

Etter renovering

De økonomiske fordelene med Fibo var også en del av sportssjefens betraktninger. Løsningen fra Fibo er både raskere og rimeligere enn å sette opp enn fliser. I tillegg kommer enklere rengjøring og vedlikehold. «Det er en gammel skole, og det er noen veldig store bad og garderober, så hvis vi hadde gått for fliser ville det blitt veldig dyrt. Denne løsningen er nesten halve prisen for oss. Samtidig er det lettere å rengjøre, og vi setter også inn en robot. Så rent operativt får jeg også en fordel ut av det», sier sportssjefen.

Designet for våtrom

Byggmesterrådgiver Lars Warm fra DASRA var ikke i tvil om å anbefale våtromsplater, spesielt på grunn av kvaliteten og de mange mulighetene med det visuelle uttrykket. «De er designet for å være i våtrom, og det er så mange alternativer i farger og uttrykk at alle kan finne noe de liker», sier han. «Vi har lenge lett etter et solid alternativ til fliser for bygging av svømmehaller, og produktet produkt vil anbefale i fremtiden», sier Lars Warm.

Her er det lekt med farger og kombinasjoner, hvor paneler i dekoren «Cracked Cement» er gjennomgående på flere vegger, mens endel bakvegger er farget. For jentene er paneler med sementlooken kombinert med paneler i matt rosa («Pale Pink»), mens for guttene er sementlooken kombinert med høyglans turkisgrønn («Aquamarine»).

«Det er vår erfaring at jo mer spennende det er å komme inn i rommet, jo mer blir det tatt vare på – både av de som skal rydde og leie hver dag, men absolutt også av de som bruker det», sier distriktssjef Peter Roschmann hos den danske grossisten A. Rindom.

Platene er enkle å holde rene fordi de har en glatt og jevn overflate, mens fliser har fuger som gjør at du må bruke sterke rengjøringsmidler

Peter Roschmann, distrikssjef, A Rindom

Bærekraftig prosjekt

«Våre paneler gjør samme jobben som fliser, og dette har vært et spennende og bærekraftig renoveringsprosjekt, hvor det er spart mye tid og penger», sier Peter Roschmann. «Dette er et norsk produkt med lav CO2», forklarer Peter Roschmann. Panelene er laget av bærekraftig kryssfiner og er sertifisert i henhold til både FSC (Forest Stewardship Council) og PEFC (Programme For The Endorsement Of Forest Certification).