To skoler valgte Fibo

Hadsten Skole og Ulstrup Skole valgte Fibo Veggpanel når de skulle renovere.


Stadig flere skoler, barnehager, svømmehaller, sykehus og lignende har nå gått bort fra de tradisjonelle flisene til fordel for Fibo våtromspaneler når det gjelder renovering av toaletter, dusjer og kjøkken. Det er nemlig mange fordeler med en slik løsning – både når det gjelder kostnader, renhold og kvalitet. I tillegg er det et bredt sortiment med design i tre, stein, sement, 3D og mange ulike farger og velge i.

I hele Norden er det ganske vanlig å bruke fliser på badet, men nå ser stadig flere fordelene med Fibo-panelene

sier Peter Kjær, distriktssjef hos grossisten A. Rindom, som er Fibos distributør i Danmark.

Våtromspanelene, som er produsert i Lyngdal siden 50-tallet, er et bærekraftig alternativ som gir opptil 45% lavere CO2 utslipp sammenlignet med et flislagt bad.

Et besøk på Hadsten Skoles toaletter tilbyr nå en helt ny opplevelse etter renoveringen.

Spreke farger og fokus på hygiene

I 2023 har både Hadsten og Ulstrup skole pusset opp sine toaletter med Fibo veggpanel. Resultatet er innbydende og hygieniske rom med livlige farger. Hadsten Skole har valgt oransje paneler i alle rom, mens Ulstrup Skole har beholdt de store rommene i hvitt, men med fargerike bakvegger i hvert enkelt toalett.

«Skolene har valgt å ha forskjellige farger på hvert toalett. Dette gjør det lettere å gi instrukser om et spesifikt toalett, som ‘det gule’, hvis det skulle mangle toalettpapir,» forklarer distriktssjef Peter Kjær. Med Fibo er det et hav av muligheter når det gjelder farger og design. Dekorer i stein og sement er populære om dagen, men det finnes også et bredt spekter av speke farger.

Enkel rengjøring

Hensynet til hygiene er god ivaretatt, da panelene er enkle og holde rene og har en dokumentert antibakterielle overflate som sørger for at det er tilnærmet umulig (99,99%) for bakteriene å overleve.

Det er en stor fordel med overflater som er enkel å rengjøre, og ikke minst slippe problemet med fuger. På den måten unngår man både lukt og skitt

sier distriktssjefen Peter Kjær

Hør hva elevene synes om sine nye toaletter

Tar hensyn til både miljø og lommebok

Fibo er et komplett veggsystem gir deg 100% vanntette vegger, som tåler tøff bruk, er enkle å rengjøre og krever minimalt med vedlikehold. Her kan du velge i et bredt sortiment med unike design i tre, stein, sement, 3D og ulike farger.

Veggsystemet består av paneler i fulle lengder som settes rett på eksisterende vegg eller stenderverk, og klikkes sammen med Fibos egen Aqualock. Et typisk bad bygges fem ganger raskere med Fibo sammenlignet med flis, så her er det både tid og penger å spare.

Panelene har en kjerne av sertifisert tre med høytrykkslaminat som membran på framsiden. Dermed unngår du skjulte vannskader bak veggen, samtidig som slette overflater gjør det enkelt å holde rent.

Fibo har mer enn 70 års erfaring og finnes i mer enn en million våtrom. Fibo er godkjent i henhold til våtromsnormen, og panelene har en forventet levetid på minst 30 år og en garanti på 15 år.

Opptil 45% lavere CO2-utslipp sammenlignet med flis

En uavhengig rapport fra rådgivningsfirmaet Asplan Viak dokumenterer at et bad bygget med Fibo gir opptil 45% lavere CO2 utslipp sammenlignet med et flislagt bad. I beregningene har man sett på det totale CO2 avtrykket; fra produksjon, transport og installasjon og helt til produktet er brutt ned og gått tilbake til naturen.