Kommune valgte Fibo for å få lavt CO2 avtrykk og høy kvalitet

40% lavere CO2 avtrykk og høy slitestyrke gjorde Fibo veggpanel til et godt valg til Snoezelhuset i Helsingør


Vår bransje er nødt til å bidra for at det totale CO2 utslippet skal gå ned. Vi i Fibo er stolte over å kunne levere et alternativ til flis som er minst like robust, har masse spennende designmuligheter, koster langt mindre og har en betydelig gevinst for klimaet som nå også er godt dokumentert

Lars Kristiansen, markedssjef i Fibo

Et tilbud for sansene

Snoezelhuset er et sansehus for mennesker i alle aldre, her kan mennesker komme og oppleve rom som enten stimulerer eller roer sansene.

Helsingør Kommune har en visjon om å være CO2 nøytral innen 2045. Ved å ha fokus på bærekraft gjennom hele denne byggeprosessen har de klart å bygge Snoezelhuset med et avtrykk på 30 tonn CO2 mot det som normalt ville være 45 tonn.

Flere arkitekter, ingeniører og entreprenører har samarbeidet med Helsingør kommune for å finne løsninger av høy kvalitet, samtidig som de har lavest mulig CO2 avtrykk. I alle rom som må tåle vann landet valget på Fibo`s 100% vanntette veggsystem.

Byggenæringen kan redusere sine utslipp

Byggenæringen står for 40% av det totale klimagassutslippet, så det er et enormt besparingspotensial i bransjen. Å legge vekt på at på bygget skal ha et så lavt CO2 avtrykk som mulig blir viktigere i tiden framover. Der fokuset på miljø fram til nå har vært rettet mot utslipp når bygget er i bruk, ser vi nå et økende fokus på at også utslippene ved oppføring og valg av materialer i byggeprosessen blir stadig viktigere.

Fibo veggsystem har et lavere CO2 avtrykk enn fliser, er 100% vanntett og det slitesterke resultatet er lett å rengjøre og holder konstruksjonen tørr og trygg. I tillegg får man en betydelig kostnadsbesparelse da monteringen kan gjøres opp til fem ganger raskere med veggpanel sammenlignet med flis.

Vanntett veggsystem med kjerne av sertifisert tre

Systemet består av paneler med en kjerne av sertifisert tre, et materiale som naturlig fanger og lagrer karbon. Et høyttrykkslaminat på utsiden sørger for å holde vannet unna, sammen med Fibos egen Aqualock som låser og tetter skjøtene når panelene klikkes sammen.

Veggpanelene kommer i fulle lengder, kan monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk og krever verken membran eller like mange tilbehørsprodukter som flis.

Kunde

Fibo produkt

Mediadekning